Het dilemma van paragraaf vier Ofwel: voorkomen is beter

0
282

We zijn verantwoordelijk voor wat we doen, maar ook voor wat we nalaten te doen (Voltaire).

Fernand Debats stelt de vraag of kanker en andere westerse welvaartsziekten als diabetes en arteriosclerose alleen met homeopathie te genezen zijn. Hij duikt in de rol van voeding bij kanker en stelt de vraag: “Kunnen we het ons permitteren voedingsvoorlichting en lifestyle correcties achterwege te laten.” Debats begint, zoals een goed homepaat betaamt, bij de bron, Hahnemann, die het de taak van de therapeut vindt om de patiënt te adviseren ‘schädliche Getränke oder Nahrungsmittel’ te vermijden. Daarna duikt hij in de ATP, ADP en de vetzuren. Kortom boeiende kost voor homeopaten en anderen die wel eens een maaltijd tot zich nemen.

This content is for members only.
Log In Register