Teucrium in de moderne homeopathiepraktijk: Teucrium snijdt aan twee kanten

0
362

Hedendaagse homeopaten stuiten regelmatig op problemen, met als gevolg dat we naarstig op zoek gaan naar nieuwe wegen. ‘Helemaal niet nodig’, vindt Erik van Woensel, ‘want onze oude heelmeesters bieden al de oplossing.’ Als we bijvoorbeeld naar de geschiedenis van de Teucriums kijken, zien we dat ze een veel bredere functie kunnen hebben, met name bij patiënten met een tuberculinische diathese. Zo heeft de patiënt met een eenzijdige ziekte en een tuberculinische aanleg vaak last van allergieën: een chronische neusslijmvliesontsteking en neuspoliepen zijn het gevolg. Teucrium laat in zo’n geval het mes aan twee kanten snijden. Het pakt de diathese en ook de lokale klacht aan.

This content is for members only.
Log In Register