Preventie van griep met homeopathie. Homeo profylaxe. Scriptie door Gerrie Hasselaar

0
427
Flue Griep

In deze scriptie is een vergelijking gemaakt tussen de reguliere griepvaccinatie (Vaxigrip, 2013/2014) en een homeopathisch griepprofylaxe (HgP) (Poly Influenzinum combi Vaxigrip/Influvac, 2013/2014 C 200) bij ouderen tussen de 60-85 jaar.

Deze pilot-study bestond uit totaal 150 participanten. Deze waren onderverdeeld in 3 groepen, te weten groep 1 met 83 participanten die allen de reguliere griepvaccinatie kregen toegediend. Groep 2 bestond uit 19 participanten die allen de HgP innamen en groep 3 bestond uit 48 participanten die niets deden ter voorkoming van de griep.
Uit de resultaten blijkt de griepincidentie het hoogst in de vaccinatiegroep (totaal 31,4%), gevolgd door de niet-geïmmuniseerde groep (totaal 8.4%) en het laagst in de HgP-groep (totaal 5,3%).
Scriptie School voor Homeopathie Amersfoort door Gerrie Hasselaar

This content is for members only.
Log In Register
DELEN
Vorig artikelCrossing Bridges: lezing Ulrike Kessler: Bronnen van kennis
Volgend artikelThe Garden of Eden
Vanuit de neerlandistiek kwam ik in de journalistiek. Werkte het meest voor non profit organisaties op het gebied van wonen, milieu en gezondheid. Op mijn dertigste ging het roer om. Ik ging natuurgeneeskunde en homeopathie studeren. In 1990 starte ik mijn praktijk. In 1995 startte ik met het blad Dynamis. Kopij boven tafel brengen en organiseren dat er kwaliteitsinformatie bij de lezer komt, kortgezegd een blad maken, dat is mijn passie. Vanaf 2017 mag ik als uitgever Dynamis online brengen. Een prachtige uitdagende klus, alleen mogelijk met de inzet van veel vrijwilligers, auteurs en lezers.