Advertentie

Hier treft u alle artikelen die horen bij editie 89, de eerste onlineversie van april 2017

Dynamis editie 89 april 2017 alle nederlandstalige artikelen

heart attack homeopathy

Heart Attack a personal story

The Indian Homeopath and medical doctor mr S. Vithal gives us the story himself having a heartattack. He survived. Dived in to the facts and gives dietary and homeopathic advise.

Adolescentie en homeopathie. Materia medica voor teenagers

Wat willen onze adolescenten ons door hun gedrag, hun klachten en hun zwijgen vertellen? Didier Grandgeorge geeft beknopte materia medica van een veertiental middelen die geïndiceerd zijn bij adolescenten die worstelen met levensvragen. Lees ook over middelen bij puberteitsdepressie en anorexia die hij van belang vindt.
Samuel Hahnemann

Klassieke homeopathie en Ziekteclassificatie Een onderzoek naar twee methoden van homeopathische behandeling

De auteur deed literatuuronderzoek en wil inzicht geven op basis van welke uitgangspunten en onderbouwing gekozen wordt voor behandeling met één homeopathisch middel tegelijk met tussenevaluatie (klassieke homeopathie) en voor behandeling met meerdere homeopathische middelen tegelijk zonder vorm van tussenevaluatie (ziekteclassificatie). Door Caroline van Asten

Belgische opleiding homeopathie in de verloskundige praktijk

In Belgie is door desastreuze wetgeving een moeilijke situatie ontstaan voor homeopaten . Desondanks is een mooi initiatief van de grond gekomen, nl. een opleiding Verloskunde. Op 18 februari 2017 startte de tweede reeks ‘Homeopathie in de verloskundige praktijk’, georganiseerd door het Centrum voor Klassieke Homeopathie in samenwerking met de Thomas More Hogeschool in Lier (België). Door Christel Lombaerts en Hilde Vanthuyne

Casus cystic fibrosis casus HDT methode

Een acute casus van een vierjarige jongen met cystic fibrosis. Waarin ingegaan wordt op middelen als Antimonium Sulphuratum Auratum en Hydrocyanic acid, Hydr-ac. is het belangrijkste middel bij spastische constrictie van de larynx, met verstikkend gevoel op de borst, vaak met hartkloppingen. Cyanosis bij ademnood, rondom de lippen ziet het blauw, blauwe vingers en tenen. De longen die heel veel geluid maken. Verstikkende hoest en astma. Hierin lijkt Hydr-ac. veel op de ammonia’s.
Kidney stone Photo by Eric Gold Flickr

Predictive Homeopathy volgens Dr. Prafull Vijayakar deel 1

“Prafull Vijayakar uit Mumbai behandelt en geneest de meest zware pathologie denkbaar en laat keer op keer zien dat homeopathie mogelijkheden heeft die verder reiken dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Door zijn resultaten (en die van zijn volgers) ben ik me vanaf 2013 gaan verdiepen en gaan werken volgens deze “methode”. Met dit artikel wil Richard Kersten een begin maken met wat Predictive Homeopathy precies is”. Deel 1

Casus krampachtige hoest… en angst The other song

Een casus van een man (29 jaar) met hoest wordt opgelost door in te gaan op zijn dromen. Bij het TOS, The Other Song centrum in Mumbai, waarvan Rajan Sankaran de initiator is, past men de sensation methode toe. Door Dr. Shekhar Algundgi met Dr. Pratik Desai en Dr. Sneha Thakkar
Rob BrikHomeopaat

In de praktijk van Rob Brik

Homeopatisch arts Rob Brik behandelt twee kindercasussen uit zijn praktijk. Waaronder een geval van spruw. Korte heldere klinische beelden met een klassiek homeopatisch voorschrift.

Het kind als stoorzender in het gezin

Ingrijpende gebeurtenissen in het leven van een kind geven vaak een verstoring, ook op he emotionele vlak. Didier Grandgeorge noemt kort vele 'life events' zoals verhuizing, scheiding, rouw. Met kort de belangrijkste middelen en korte materia medica hierbij. Een helder overzichtelijk artikel van deze Franse homeopaat en kinderarts.

50 Shades of seksualiteit in de homeopathie

Dr. René Dockx gaat in dit artikel dieper in op de seksuele gedragingen (teveel of te weinig) van een aantal remedies. De meest bekende remedies die in zijn boek voorkomen (zoals Staphysagria, Ignatia, Sepia en dergelijke) worden in aparte artikelen besproken, hier kozen wij nu voor een aantal minder bekende middelen die typische kenmerken vertonen in hun seksueel gedrag.

Homeopaten zijn ook maar mensen

Columnist Jeroen Morssink mijmert over de spirit onder homeopaten, een prachtig congres van de NVKH in 1994 en de 'condition humaine' de menselijke aard, ook van homeopaten.

Psora poem by Jeremy Sherr

Poem Psora

Inleiding Predictive homeopathy

De oorsprong van Predictive Homeopathy Richard Kersten raakte onder de indruk van de Predictive Homeopathy methode...

Rhinosinusitis, neusverkoudheid

Neusverkoudheid, de acute en de chronische variant, besproken qua symptomen, complicaties en geindiceerde homeopatische middelen. Het word ook wel postvirale acute rhinosinusitis genoemd is een “self limiting disease” en gaat meestal vanzelf weer over. Een chronische rhinosinusitis gaat nooit helemaal over. Denk in dit geval aan mensen met 4 tot 6 zware verkoudheden per jaar, met regelmatig. Arts-homeopaat Rob Brik deelt zijn grote praktijkervaring met klinische beelden.