Advertentie

De redactie van dynamics

De redactie van het digitale blad bestaat vrijwel uit dezelfde mensen als de eerdere redactie, aangevuld met homeopate Lous Wijnkoop.Allen klassiek homeopaat.

Marieke van Drooge

Bettie Blankendaal en

Lous Wijnkoop

Vaste gastauteur over wetenschappelijk onderzoek is Martien Brands

Marieke van Drooge, 25-02-1948, Amsterdam

Van oorsprong ben ik juriste en in die hoedanigheid heb ik lang gewerkt bij het College voor Zorgverzekeringen. Daar ben ik in aanraking gekomen met het bestaan van complementaire geneeskundige therapieën (die daar beoordeeld en afgewezen werden!) Ook heb ik daar mijn redactionele vaardigheden ontwikkeld.

Enthousiast geworden over de gemelde resultaten door homeopathie, acupunctuur etc, ben ik homeopathie gaan studeren bij de toenmalige Academie voor Geneeskunde Hilversum. Ik ben in 2007 afgestudeerd met een scriptie over PTSS. Kort daarna heb ik mij aangemeld bij de Dynamisredactie.

Ik laat het bezoeken van seminars in het buitenland liever aan Frans over, maar help wel met het uitwerken van de daar geoogste interviews. Verder hou ik me bezig met redactie- en correctiewerk en vanwege talenkennis ook vertaalwerk.

Ik ben gehuwd en heb 3 volwassen kinderen. Ik heb mijn praktijk aan huis in Amsterdam-Buitenveldert. (www.mariekevandrooge.nl)

Bettie Blankendaal

Ik ben klassiek homeopaat met een praktijk aan huis in Badhoevedorp (www.bettieblankendaal.nl). Tevens werk ik 12 uur in de week als communicatieadviseur. Aangezien ik schrijven stiekem ook heel leuk vind, heb ik me in 2016 aangemeld als redacteur voor Dynamics.

Voordat ik aan mijn opleiding tot klassiek homeopaat begon, was ik werkzaam in de zakelijke dienstverlening in diverse marketing- en projectmanagement functies. Een burn-out maakte dat ik aanraking kwam met homeopathie. Aanvankelijk nogal sceptisch, uiteindelijk dusdanig overtuigd dat ik besloot me te laten omscholen. Een besluit waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad.

Tevens ben ik echtgenote en moeder van twee jongens in de puberleeftijd. Ik houd van de natuur en ben gek op wandelen, vooral in de bergen. Geocaching en canyoning zijn mijn gezamenlijke hobby’s met het gezin. Verder doe ik aan yoga, lezen, tuinieren en haken.

Ik ben sinds 2002 klassiek homeopaat en voer praktijk aan huis in Apeldoorn. Ik redigeerde en vertaalde al eerder voor homeopathische databases en trad begin 2017 aan als redactielid van Dynamis. Als lid van Homeopaten zonder Grenzen (HzG) heb ik met veel plezier een aantal keer een trainingsmissie in Gambia geleid.